Vitajte na stránke detského folklórneho súboru Leváranek

Úspech Leváranku na 15. ročníku ITF Slovakiatour

incheba_01_09

23. januára sa detský folklórny súbor Leváranek vybral z Veľkých Levár do Bratislavy, aby reprezentoval Záhorie na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour 2009 v bratislavskej Inchebe. Na rozľahlom námestí v hale B2 vystavovali samostatne Malacky, Stupava, Senica, Holíč, Gbely, Skalica a Myjava. Malacky a Stupava prezentovali svoju ponuku cestovného ruchu vo výstavnom stánku č. 207. Do spoločnej kultúrnej prezentácie Záhoria obe mestá prispeli aj vystúpením DFS Leváranek, ktorý sa na pódiu striedal s dychovou hudbou Májovanka.

Deti sa predstavili spevom, tancom aj záhoráckymi vtipmi. Zatancovali aj čerstvo nacvičený záhorácky tanec Rajdovňák, ktorý bol kedysi známy po celom Záhorí. V podaní speváčok Kristínky Hollej a Karolínky Valachovičovej zazneli aj dvojhlasné piesne so svadobnou tematikou Zajtra sa já vydávat mám a Ej, volari, volari. Niektorých divákov vystúpenie detí tak dojalo, že aj pozabudli na to, prečo do Incheby prišli, a pozorne sledovali celé 45-minútové pásmo. Najviac snáď zaujala malá, ešte len päťročná Katka Chynoranská, ktorá suvérenne zaspievala žartovnú pieseň Mjeua sem já muža.

Deťom bol odmenou nielen potlesk, ale i rôzne darčeky od okolitých vystavovateľov. V závere vystúpenia deti čakal najzaujímavejší zážitok — stretnutie s pánom prezidentom Ivanom Gašparovičom. Pán prezident sa s deťmi porozprával, podal si s nimi ruku a nechal sa s nimi vyfotografovať.

Leváranek veľtrh cestovného ruchu nielen oživil, ale na ňom i dôstojne reprezentoval Záhorie. Za svoje úspechy súbor vďačí obci, poslancom, základnej škole Veľké Leváre, ale i financiám z projektu Záhorácke centrum záujmových aktivít pri občianskom združení Čisté srdce, ktorý realizuje obec Veľké Leváre vďaka nenávratnému finančnému príspevku z finančného mechanizmu EHP, nórskeho finančného mechanizmu a zo štátneho rozpočtu SR.

Napísané: 1 Marec 09 | autor: admin | kategória: Archív