Vitajte na stránke detského folklórneho súboru Leváranek

Oslávili sme 5. výročie založenia DFS Leváranek

V sobotu 25. októbra sme veľkolepo oslávili 5. výročie založenia nášho detského folklórneho súboru Leváranek. Oslava sa uskutočnila v kinosále kultúrneho domu vo Veľkých Levároch. Pozvanie na ňu prijali starosta obce pán Štefan Kudlička s manželkou, riaditeľ Základnej školy s materskou školou Veľké Leváre pán Martin Potočňák, významné osobnosti kultúrneho a folklórneho života – pani Helena Jurasovová-Blahová, dcéra Janka Blaha, pán Tóno Ivánek, tajomník Spolku Záhorákov, pani Julianna Kučerková, bývalá vedúca DFS Sekulánek, pani Anička Škríbová, folkloristka, pani Oľga Ballayová, hlasová pedagogička zo ZUŠ Malacky, pani Daniela Krajčírová, ktorá pre súbor šije kroje, pani Anna Píchová, riaditeľka Malokarpatského osvetového strediska v Modre, pán Jozef Halcin z folklórneho internetového rádia Janko Hraško, zástupcovia médií a mnoho iných zaujímavých hostí.

Dievčatá a chlapci z DFS Leváranek oslávili svoj sviatok, ako inak, tancom a spevom. Deti, ktoré sú v súbore od jeho vzniku, boli ocenené za svoju vernosť súboru medailami. K úspechu podujatia svojím spevom, tancom a milým, žartovným i povzbudzujúcim slovom prispela i šarmantná pani Jurasovová-Blahová.

Na záver deti spolu sfúkli päť sviečok na obrovskej narodeninovej torte s marcipánom vo farbách súboru – bielym a belasým.

Večer sa priatelia Leváranku zabavili na ľudovej veselici. Do tanca a pre dobrú náladu im hrala levárska skupina Len taký fukot, v ktorej hrá i harmonikár súboru Ivan Dorocák. Tanečnú zábavu otvorili najstarší tanečníci zo súboru najskôr spoločným tancom, potom krojované dievčatá vyzvali do tanca prítomných pánov, mládenci dámy. Tancovalo a hodovalo sa až do rána. O polnoci sa losovala tombola, do ktorej hodnotnými darmi prispeli mnohé súkromné osoby a firmy priaznivo naklonené súboru.

Ďakujeme všetkým deťom zo súboru za krásny zážitok, ktorý nám pripravili svojím vystúpením, všetkým hosťom za to, že prijali pozvanie osláviť s nami náš sviatok, štedrým sponzorom, rodičom a mnohým ďalším ochotným ľuďom z obce za nezištnú pomoc pri organizovaní podujatia.

Články a fotografie uverejnili noviny My-Záhorie 27. 10. 2008 a týždenník Záhorák 3. 11. 2008.

STV Dvojka odvysielala reportáž z vystúpenia v Regionálnom denníku 27. 10. 2008.

Reportáž o podujatí odvysielalo 30. 10. 2008 internetové rádio JankoHraško.sk, zvukový záznam z vystúpenia odvysielalo v pondelok 3. 11. 2008.

Napísané: 9 Január 09 | autor: admin | kategória: Archív